Ni Resistiré del Dúo Dinámico, ni Sobreviviré de Mónica Naranjo: la banda sonora d’aquesta quarantena són les ja mundialment famoses Confination Songs dels Stay Homas.

Klaus Stroink, Rai Benet i Guillem Boltó són músics –els dos primers són integrants de Buhos i el tercer de Doctor Prats– i conviuen en un pis de l’Esquerra de l’Eixample de Barcelona. Quan va començar el confinament, van sortir a la terrassa i, al cap d’una estona, ja tenien la primera cançó (i el primer vídeo): Coronäo. L’endemà, van repetir el procediment i aquí és quan tot va canviar. La segona cançó, Stay Homa, on demanaven a la gent que es quedés a casa i recordaven la importància de rentar-se les mans amb sabó, va començar a córrer com la pólvora. Grups de WhatsApp, Twitter, Instagram… Tothom compartia el vídeo i tothom en volia més. Per això, van començar a publicar una cançó cada dia i, més endavant, van triar un nom de grup i van crear-se un perfil d’Instagram homònim: Stay Homas.

Col·laboracions virtuals

Una de les particularitats de les Confination Songs –la paraula correcta és confinement, però, com el reflexada de Sau a Boig per tu, ja és massa tard per canviar-ho– és que inclouen col·laboracions amb altres artistes sense sortir de casa. Ho fan a través del mòbil i ja han aconseguit que músics com Nil Moliner, El Kanka o Judit Neddermann participin en les seves cançons.

Precisament, el tema en què van col·laborar amb Neddermann, Gotta Be Patient, va ser un dels més celebrats i va conquistar, fins i tot, Michael Bublé. El cantant canadenc va compartir el vídeo a les seves xarxes socials amb un text que va deixar bocabadats els seus autors: “Un amic d’Argentina m’ha enviat això. No sé qui són, però m’han posat un somriure a la cara i espero que faci el mateix amb vosaltres”, deia als seus seguidors, alhora que demanava conèixer els protagonistes del vídeo. Des d’aleshores, la seva popularitat no ha deixat de créixer i han aparegut a tots els grans mitjans de l’Estat, però també a molts de fora, entre els quals destaca la revista The New Yorker.

Davant d’aquesta allau d’èxit, els Stay Homas han obert un canal a YouTube on es poden veure tots els vídeos que han gravat fins ara. A més, han anunciat que ja no podran publicar una cançó al dia, ja que volen treballar en la gravació dels temes que ja tenen fets perquè es puguin escoltar a plataformes com Spotify, així com “millorar el so” de les cançons. Tot i això, han tranquil·litzat els seus fans: “Seguirem fent cançons per continuar passant el confinament junts”.

 

Article publicat a Línia Eixample

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram