El Consell de Ministres va aprovar dimarts un nou paquet de mesures econòmiques i socials per pal·liar l’impacte de la crisi del coronavirus, i també va adaptar a les particularitats del món de la cultura el compromís per facilitar el manteniment de l’ocupació durant sis mesos de les mesures aprovades el 17 de març .

En concret, s’ha establert que aquest compromís “es valorarà en atenció a les característiques específiques dels diferents sectors i la normativa laboral aplicable, tenint en compte, en particular, les especificitats d’aquelles empreses que presenten una alta variabilitat o estacionalitat de l’ocupació o una relació directa amb esdeveniments o espectacles concrets, com succeeix, entre d’altres, en l’àmbit de les arts escèniques, musicals, cinematogràfic i audiovisual”.

Així doncs, en el cas de contractes temporals, el compromís de manteniment de l’ocupació “no s’entendrà incomplert quan el contracte s’extingeixi per expiració del temps convingut o la realització de l’obra o servei que constitueix el seu objecte o quan no pugui realitzar-se de forma immediata l’activitat”.

Pel que fa a la prestació extraordinària per cessament d’activitat per als autònoms, en l’àmbit de les activitats s’amplia de sis mesos a un any el període a tenir en compte per acreditar la reducció dels ingressos. Amb aquesta mesura es pretén donar cobertura a les professions que solen tenir un caràcter discontinu i estacionals, argumenta el Ministeri de Cultura.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram