Nova tongada d’expedients de regulació temporal d’ocupació en el sector cultural davant l’aturada de l’activitat social i econòmica per les mesures decretades per a la prevenció i el control del coronavirus.

La Sagrada Família ha presentat un ERTO que afecta els 45 empleats que no poden teletreballar, un 40% de la plantilla. La Junta Constructora del Temple Expiatori s’ha compromès a completar el sou que no cobreix la prestació d’atur per “evitar que es redueixin el seus ingressos”, informa l’ACN.

La Sala Barts de Barcelona, gestionada per la promotora The Projecte, també s’acull a un ERTO per una aturada de l’activitat que preveu “llarga”. La mesura afecta onze treballadors, quatre amb una reducció de la jornada laboral del 50% i la resta amb el 100%. L’empresa preveu un complement de 30 dies “per compensar una mica” el que no cobreix el subsidi.

El Teatre Tantarantana també ha presentat un ERTO, mesura que “intenta protegir” els treballadors i el propi espai, i que s’allargarà mentre no aixequi l’estat d’alarma. Als responsables del teatre els preocupa no només l’aturada, sinó com “activar la tornada” i poder recuperar un públic “tocat a nivell anímic i econòmic”, assenyala a l’ACN el seu director, Ferran Murillo.

L’Escenari Joan Brossa també ha optat per aplicar un expedient de regulació temporal d’ocupació per la crisi del coronavirus. L’expedient afecta el personal tècnic i parcialment el d’oficines. N’ha quedat al marge la direcció artística, amb Marc Chornet al capdavant, que “treballa al màxim per recol·locar espectacles i fer gestions de programació”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram