El Departament de Cultura, a través de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, i l’Ajuntament de Porqueres, han signat un conveni de col·laboració per a la gestió conjunta de l’Estudi Taller del polifacètic artista Carles Fontserè i Carrió (Barcelona, 1916 – Porqueres, 2007), ubicat a la finca de Can Tista i Montguix. Amb aquesta iniciativa, les dues institucions volen impulsar diverses actuacions encaminades a donar a conèixer la figura i l’obra de Fontserè des de la casa on l’artista va establir la seva residència, estudi i taller després del seu retorn de l’exili el 1973.

El conveni neix amb la intenció d’adoptar un model de gestió de proximitat, arrelat al territori, que permeti impulsar aquest espai de la manera més eficient possible. L’acord preveu que l’Agència assumeixi la gestió i el cost de manteniment dels immobles –que Carles Fontserè i la seva dona, Terry Broch, van llegar a la Generalitat–, mentre que l’Ajuntament de Porqueres es farà càrrec de les visites guiades i les tasques de neteja i jardineria.

Les actuacions previstes en el conveni van encaminades a obrir aquest espai a la visita pública durant aquest 2020, de manera que sigui visitable un dissabte al mes, i que també es pugui visitar amb concertació prèvia de grups altres dies de la setmana.

L’ACPC i l’Ajuntament esperen que el projecte capti l’interès del públic i atragui visitants a l’Estudi Taller Carles Fontserè. En aquest sentit, també es preveu col·laborar en la realització d’activitats culturals que contribueixin a la dinamització i la promoció de l’equipament, en especial els mesos d’estiu, en el marc del programa d’activitats Viu el Patrimoni.

Amb la promoció de l’Estudi Taller Carles Fontserè es persegueix contribuir a ampliar l’oferta cultural i turística del territori i dinamitzar-lo social i econòmicament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram