La dotzena edició del concurs literari Ficcions, l’aventura de crear històries, impulsat per l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), ha rebut una participació de 3.660 alumnes de 277 centres educatius dels territoris de parla catalana. Es tracta de la segona xifra més alta, només superada pels 3.801 alumnes de l’anterior edició.

Del total de participants, 2.419 alumnes són de Catalunya (un 11,16% menys que l’any passat), 701 del País Valencià (+20,03%) i 462 de les Illes Balears (–6,48%). A més, s’ha ampliat la participació a la Franja de Ponent amb 63 participants de la Matarranya i, per primer cop s’han unit al concurs 14 estudiants d’Andorra i un de Palència.

El concurs Ficcions està enfocat a alumnes de 14 a 18 anys que cursin segon cicle d’ESO, batxillerat o cicles formatius. L’objectiu és promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana, a més d’incentivar la creativitat i el treball en equip.

Prenent cinc inicis de novel·la (Bitllet d’anada i tornada de Gemma Lienas; El navegant de Joan-Lluís Lluís; Canto jo i la muntanya balla d’Irene Solà; Història de Leandre i Hero de Joan Roís de Corella, i Kafka i la nina que se’n va anar de viatge de Jordi Sierra i Fabra), els participants han d’escriure un relat dividit en tres capítols i penjar-los a través del web del concurs seguint el calendari d’entrega.

A partir del 24 de març, últim dia per entregar la darrera part del relat, un jurat format per persones vinculades al món literari i de l’educació s’encarregarà d’escollir finalistes i guanyadors. Durant el maig es lliuraran els premis en cinc actes a Menorca, Eivissa, Mallorca, València i Barcelona. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram