El Govern està negociant amb Disney perquè la plataforma d’streaming que posarà en marxa el 24 de març inclogui en el seu catàleg continguts en català, segons ha avançat RAC1.

La Direcció General de Política Lingüística espera que Disney+ no prescindeixi d’un contingut ja existent i que de la mateixa manera que distribueix pel·lícules en versió catalana al cinema, en DVD o Blu-ray, també ho faci en la seva plataforma digital. Es tracta de films que ja han estat doblats o subtitulats per TV3 o per la mateixa Disney amb el suport del Govern.

El Govern creu que aquesta seria una mesura important perquè el públic en general, però especialment l’’infantil i juvenil, cada cop consumeix més continguts en aquest tipus de plataformes, on la presència del català encara és molt residual. De les produccions d’animació de Disney, s’han doblat al català menys del 50%.

El president de la Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, ha celebrat la notícia. “Com més oferta hi hagi en català, en qualsevol activitat de lleure, més pròxima i més atractiva serà la llengua per als infants i joves”, ha assenyalat. Escuder lamenta que fins ara s’ha tret poc rendiment al doblatge i subtitulació en català, a la qual cosa s’hi ha destinat una inversió de 3,5 milions d’euros els últims anys.

Disney+ arribarà el 24 de març a Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Àustria, Suïssa, Regne Unit i Irlanda, amb un preu de  6,99 euros mensuals o 69,99 anuals, el mateix que a Holanda, on també estava disponible des de novembre.

La nova plataforma oferirà contingut de Disney, Pixar, Marvel, Star Wars i National Geographic, nous llançaments, clàssics, i una programació exclusiva que inclou llargmetratges, sèries, documentals i curtmetratges.

Els subscriptors podran veure els continguts de Disney+ en dispositius mòbils, consoles de videojocs, serveis d’streaming i Smart TV. A més, podran reproduir els continguts en quatre pantalles a la vegada, sense publicitat, amb descàrregues il·limitades en deu dispositius diferents, i la possibilitat de configurar set perfils d’usuari.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram