El patronat de la Fundació Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ha nomenat nova directora general Mònica Garcia Massagué. La directiva ja exercia el càrrec en funcions des de l’agost, arran del cessament de Xavier Duran per part de la Fundació amb l’argument d’un replantejament del model de gestió.

Garcia ha estat escollida després de superar el procés de selecció endegat al desembre per una consultora externa. Al concurs es van presentar 314 candidatures, de les quals es va fer una preselecció de 21. El contracte és per quatre anys (amb possibilitat de pròrroga) amb un salari de 52.000 euros bruts anuals més variables.

Mònica Garcia Massagué assumeix la direcció general amb l’objectiu de consolidar el lideratge del Festival de Sitges en la seva categoria i de potenciar la indústria audiovisual. Per la seva part, Àngel Sala es manté com a director del certamen, càrrec que ocupa des del 2001.

Amb més de 22 anys d’experiència en el sector públic, Mònica Garcia ha exercit diverses responsabilitats lligades a la gestió cultural i la comunicació. Abans d’assumir la direcció general en funcions, Mònica Garcia era subdirectora de la Fundació del Festival de Sitges (2015-2019), i anteriorment n’havia estat la cap de comunicació (2004-2005).

Garcia també ha estat responsable de l’àrea de festivals de cinema a l’Institut Català de les Empreses Culturals i cap de festivals internacionals de cinema i cap de comunicació a Catalan Films&TV, entre d’altres. A més, ha exercit la docència a diverses universitats i ha estat codirectora del Màster en Cinema Fantàstic i Ficció Contemporània.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram