Lluís Pasqual ha anunciat que deixa la direcció artística del Teatre del Soho de Màlaga, impulsat per l’actor Antonio Banderas. El director teatral va assumir el càrrec el febrer de 2019 –cinc mesos després de la seva polèmica sortida del Teatre Lliure– i el deixa dos mesos després de l’obertura de l’espai.

“El Teatre del Soho CaixaBank és un fill d’Antonio Banderas i jo penso, com vaig pensar des del principi, tot i que ell no ho sabés, que no hi ha ningú millor que ell per a dirigir-lo”, escriu en un comunicat.

Pasqual assenyala que, quan Banderas li va proposar el càrrec, ell ja tenia clar que volia dedicar-se a la seva faceta de director escènic, però va decidir ajudar-lo a iniciar aquesta “aventura”. Així que, un cop el Teatre del Soho ja està posat en marxa, plega.

“Ell m’havia confiat la muleta i l’estocada, però jo ara li he de tornar els estris de matar perquè ara el mestre, per seguir en llenguatge taurí, és ell”, diu Pasqual. “Crec haver interpretat el que l’Antonio demanava de mi: acompanyar-lo en aquest part, sobretot aportar-li persones, que a la vegada han portat altres persones i altres idees i que constitueixen el naixement d’un equip altament capacitat i lleial a una idea de teatre”, afegeix.

Per la seva part, Antonio Banderas ha agraït “de cor” a Pasqual el seu “esforç, treball i estima” per tirar endavant el projecte i haver contribuït a edificar-lo amb “uns sòlids ciments que donen forma al que sempre ha estat el meu somni de tenir un teatre a la meva Màlaga natal”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram