Coincidint amb el 20è aniversari de la seva reobertura, el Gran Teatre del Liceu ha començat a fer públics els seus annals, una base de dades online amb tota la informació artística, material gràfic i programes de mà.

De moment ha posat a disposició dels usuaris els documents dels darrers 20 anys, però fins al 2022 –quan el Liceu farà 175 anys– anirà incorporant gradualment per trams el llegat artístic i cultural del teatre des de la seva inauguració el 1847.

Els annals són fruit de la investigació de Jaume Tribó, mestre apuntador de l’equipament des de 1975, que ha treballat conjuntament amb l’arxiu de la Fundació del Liceu.

Tribó ha documentat i compilat la totalitat d’espectacles que s’han desenvolupat al teatre des de 1847 fins a l’actualitat. A més de recollir la fitxa artística de cada funció, ha elaborat un buidatge sistemàtic de les notícies i anècdotes que recollia la premsa barcelonina al voltant de cada representació, generant també un anecdotari que acompanya les dades artístiques.

L’arxiu de la Fundació treballa des de la temporada 2016-2017 en la digitalització i l’accés a la informació artística del Liceu, i ara es presenta aquesta eina digital que permetrà investigadors, estudiants i ciutadania en general accedir, navegar i consultar totes les temporades del teatre.

La base de dades inclou la funcionalitat Documenta l’escena, una eina col·laborativa que permet els usuaris aportar coneixement en la descripció de les imatges, ajudar a identificar les persones que surten en les fotografies, i enviar la informació a través d’un formulari. Després de ser contrastada, la informació s’incorporarà a la base de dades.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram