Els pressupostos de la Generalitat per al 2020 contemplen una partida per al Departament de Cultura de 301,8 milions d’euros, el que suposa un increment del 14,2% respecte els de 2017 (prorrogats els dos exercicis següents). Tot i la pujada, el pressupost cultural passaria del 0,65% del total a l’1,1%, encara lluny del 2% que reclama el sector.

Segons l’acord del Govern amb Catalunya en Comú Podem, el pressupost cultural posarà especial èmfasi en la recuperació del pla d’inversions per als equipaments culturals i en el reforç del sector audiovisual. A més, la partida reservada per a obra pública passarà de l’1% a l’1,5% amb per tal d’invertir en la conservació, la restauració i l’adquisició de béns de patrimoni cultural català i en la creació artística contemporània.

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, ha reconegut que el Departament voldria “més diners”, malgrat constatar que els comptes “han pujat considerablement”. Durant la roda de premsa de presentació de l’aplicació Vibra, Vilallonga ha demanat anar “pas a pas” per assolir l’objectiu d’arribar al 2% dels pressupostos, un “desig” del Departament de Cultura. “Al final de la legislatura potser arribem més enllà”, ha augurat la consellera, informa l’ACN.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram